Enige tijd geleden berichtten wij (zie ons ‘Skype Teams’ artikel) dat Microsoft bezig was met een nieuwe team-chat applicatie. Nu is de preview versie vrijgegeven. Daarmee heeft het ook zijn definitieve naam ‘Microsoft Teams’ gekregen.

Wat is ‘Microsoft Teams’?

Dit nieuwste onderdeel van de zakelijke 365 suite heeft als doel de communicatie met je collega’s te vergemakkelijken door één programma te bieden van waaruit men kan chatten, bellen, plannen, video-vergaderen en met bestanden kan werken.

Groot voordeel naast bovengenoemde is dat de chat in ‘Teams’ – in tegenstelling tot groepschats in ‘Skype for Business online’ – permanent bewaard blijven in de chats zelf. Hierdoor heb je altijd een overzicht van je gesprekshistorie bij de hand.

Voor wie is ‘Teams’ beschikbaar?

De preview is heden beschikbaar voor alle zakelijke Office 365 klanten. De verwachting is dat begin 2017 de software uit de preview fase komt en algemeen beschikbaar wordt.

Hoe gebruik ik Teams?

Omdat Teams nog in de preview-fase is, zal deze eerst door de beheerder moeten worden geactiveerd. Als dit is gebeurd, kan men ermee aan de slag.

Let wel, er is – in tegenstelling tot in onderstaande video – nog geen koppeling naar de app in de ‘app-launcher’ in het online 365 portal op het web. Wil je de app installeren ga je naar: https://teams.microsoft.com/downloads en wil je gebruik maken van de web app dan ga je naar: https://teams.microsoft.com. Er is tevens een app voor mobiele apparaten die in de respectievelijke appstores gedownload kan worden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de precieze mogelijkheden van de app en hoe deze te gebruiken hier een zeer informatieve video van het YouTube kanaal van ‘Microsoft Mechanics’: