Eerder hebben wij al informatie verstrekt over Microsoft Teams, destijds in preview. Sinds kort heeft deze nieuwe service van Microsoft de preview-fase verlaten en is nu beschikbaar voor alle zakelijke 365 klanten.

Wat is Teams

Voor degene die nog niet met de service/software bekend zijn, volgt hier een korte beschrijving:

Microsoft Teams is een applicatie die de verschillende 365 onderdelen samenbrengt met als doel gemakkelijk samen te kunnen werken. Het betreft een combinatie van o.a. chat, video vergaderen, SharePoint Online, OneDrive for Business en de Office Programma’s. Naast het samentrekken van de 365 services biedt men ook de mogelijkheid om services van derden toe te voegen.

Een groot voordeel van Teams is – naast het samentrekken van al deze zaken in één programma – dat de groeps-chats in principe ‘persistent’ zijn. Dit houdt in dat alle gespreksgeschiedenis nagenoeg permanent in de applicatie is terug te vinden door simpelweg omhoog te scrollen. Verder kan men reageren op elkanders berichten waarbij dit wordt weergegeven als een zogenoemde ‘thread’.

Interesse?

Je vindt deze nieuwe service gewoon als tegel in de Microsoft app launcher. Deze opent de web-app van Teams. Mochten je nog geen lid zijn van een ‘Team’ zal de applicatie je voorstellen er een aan te maken. Ben je wel al door een collega uitgenodigd, dan wordt dit gemeld en kun je direct aan de slag.

Degenen die het programma op hun PC willen hebben, kunnen boven in de web-app via een banner het programma downloaden en installeren.