SharePoint 2013 Logo

Eerder hebben wij u bericht over de plannen van Microsoft om OneDrive opslag praktisch onbeperkt te maken voor afnemers van de Enterprise abonnementen. Inmiddels is de verhoging van 1TB naar 5TB voor de daarvoor in aanmerking komende OneDrive for Business afnemers zo goed als overal uitgerold. Naast deze verhoging heeft Microsoft nu tevens enkele andere verbeteringen en uitbereidingen aangekondigd m.b.t. SharePoint Online en OneDrive for Business.

 

Standaard meer, voor grotere bestanden

Nu wordt ook de basisopslag van SharePoint online binnenkort drastisch verhoogd. Microsoft verhoogt deze opslagruimte van 10GB naar 1TB (+500MB per gebruiker) en doet dit voor alle commerciële abonnementen. Microsoft biedt naast de verhoging van de standaard opslag natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om voor een scherpe prijs extra opslag bij te kopen.

Naast deze ophoging van opslagruimte wordt de maximaal te uploaden bestandsgrootte voor SharePoint Online verhoogd naar de 10GB, zodat de extra opslagruimte nu ook gebruikt kan worden voor grote bestanden. Denk hierbij aan videomateriaal, Photoshop bestanden of CAD bestanden.