Met de huidige Office 365 abonnementen kunt u eenvoudige projecten beheren. Zo kan je met behulp van SharePoint Online een specifieke site maken waar u uw projectleden aan toevoegt. Door middel van het aanmaken van een lijst, die u laat weergeven in een Gantt weergave, kunnen de verschillende taken en mijlpalen van het project op een grafische manier uiteen worden gezet in de tijd. Daarnaast is het mogelijk om taakafhankelijkheden te definiëren. Projectleden kunnen hun projectdocumentatie delen op de site middels een bibliotheek, en de leden kunnen precies zien welke projectleden nog meer online zijn en waar deze momenteel zitten. Daarbij kan men middels Lync Online tevens in overleg met elkaar treden. Natuurlijk kunnen de teamleden ook mailen middels Outlook en Exchange online.

Hier is een filmpje hoe een eenvoudig project met behulp van de standaard Office 365 tools zou kunnen worden opgezet:

Complexere projecten beheren in de cloud (Project Online)

Voor complexere projecten, waarbij veel taakafhankelijkheden en een geavanceerde resource planning benodigd is moet je als project manager toch uitwijken naar gespecialiseerde tools als MS Project. De huidige generatie MS Project kan al synchroniseren naar SharePoint, echter dat beperkt zich tot het delen van de planning.

Microsoft heeft nu echter ook SharePoint Online toegevoegd aan het Office 365 portfolio. Met MS Project Online kan het project over de gehele linie worden gedeeld met de projectleden. Daarnaast kunnen op geavanceerde wijze resources worden gepland en kan de financiële kant van het project worden bijgehouden. Teamleden kunnen tevens hun uren op een website bijhouden, zodat het project scherp in de gaten gehouden kan worden.

Naast de MS Project WebApp, zeg maar de online versie van MS Project biedt het Project Online Abonnement tevens de Lokaal te installeren MS Project versie aan. Voor Project Online is Office 365 voor ondernemingen vereist. Als u Microsoft Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven hebt, kunt u zich ofwel afzonderlijk abonneren op Project Online.

Zie onderstaande video voor een kort introductie filmpje:

Meer informatie over MS Project en Project Online kan worden gevonden op de Nederlandstalige Office 365 Wiki voor Project Online pagina’s van Microsoft.

Join the Forum discussion on this post