De OneDrive synchronisatie app is nu ook beschikbaar voor Mac en IOS. Deze app zorgt ervoor dat je een lokale kopie van je persoonlijke OneDrive for Business mappen en bestanden op je Apple apparaat kunt opslaan. Deze worden vervolgens automatisch gesynchroniseerd met je Cloud omgeving. Het voordeel hiervan is dat je ook zonder internetverbinding met je OneDrive bestanden kan werken. Indien je iets wijzigt in deze lokaal opgeslagen files worden de wijzigingen geüpload zodra je online gaat.
De huidige versie van deze app is een zogenaamde ‘Preview’ versie, wat wil zeggen dat de app momenteel nog in ontwikkeling is. De app voor de Mac kun je hier downloaden en de IOS versie is beschikbaar in de App Store.
Let wel op: de app ondersteunt alleen nog maar het synchroniseren van je persoonlijke OneDrive for business bibliotheek. Je kunt er nog geen bibliotheken op de teamsite mee synchroniseren.