Cloud Storage Depiction

Nieuwe Sync Client voor OneDrive for Business

De nieuwe synchronisatie client voor Windows heeft enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, een aantal voorbeelden:

  • De maximale bestandsgrootte voor te synchroniseren bestanden is nu 10 GB, tegenover de 2 GB van de oude client.
  • De bovendrempel (voorheen 20.000) voor de hoeveelheid te synchroniseren items is verwijderd.
  • Je kunt nu een subset van mappen uit je OneDrive for Business synchroniseren en bent niet meer verplicht alles te synchroniseren.

Helaas is het nog niet mogelijk om met deze nieuwe sync tool SharePoint bibliotheken te synchroniseren. Microsoft heeft aangegeven dat deze functionaliteit eraan komt, maar heeft nog geen uitspraken gedaan over wanneer. Ook co-Authoring is nog niet mogelijk, deze functionaliteit staat gepland voor het 2e kwartaal van 2016. De nieuwe tool kan gebruikt worden naast de oude.

Voor een download koppeling en uitgebreide (Engelstalige) installatiehandleiding voor Windows kun je terecht bij het volgende Microsoft Support artikel.

Let wel op, Windows 8.1 wordt officieel nog niet ondersteund; dit wordt in het eerste kwartaal van 2016 geïmplementeerd. Tevens is de Mac Osx versie (waarbij versie 10.9 en hoger worden ondersteund) nog niet algemeen beschikbaar; dit komt eind 2015.

Update 30-dec-2015: Zoals sommigen mogelijk al weten, is sinds enkele weken de nieuwe synchronisatie client voor de Mac ook algemeen beschikbaar. Je kunt deze vinden in de Appstore. Voor een installatiehandleiding kan je hier terecht. Het is aan te raden deze door te nemen, gezien er voorafgaand aan het inloggen eerst nog handmatig een en ander ingesteld dient te worden.