Hoewel SharePoint Online (Office 365) bestanden met een grootte van 250 MB aan kan, krijg je indien je met een WebDAV connectie (bijvoorbeeld als de je Windows verkenner gebruikt) toch foutmeldingen als je een bestand dat groter is dan 50 MB probeert up- of down te loaden. Het probleem zit hem daarbij bij de WebClient service. Deze is ingesteld op een bestandsgrootte van 50 MB. In dit artikel leg ik uit hoe je de maximale bestandsgrootte voor de Webclient service kan aanpassen. Let wel op, ik gebruik hiervoor de registry editor dus even een waarschuwing vooraf:

De registry editor is een zeer krachtige tool, die bij foutief gebruik er voor kan zorgen dat je je computer opnieuw mag installeren. Voer daarom de onderstaande handelingen precies zo uit als hier staan beschreven. Mocht je bepaalde waarden niet kunnen vinden, ga dan niet zelf zomaar wijzigingen aan de registry uitvoeren, maar laat dat dan aan een expert over.

Dit gezegd hebbende, hier de stappen:

 1. Open de Registry-editor
  1. Start > Uitvoeren > Registry editor
 2. Ga naar de volgende sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesWebClientParametersSharePoint Online - Registrysettings Webclient
 3. Klik met de rechtermuisknop op: FileSizeLimitInBytes en klik op Aanpassen (Modify)
 4. Klik in de sectie: Grondtal op Decimaal
  1. Vul daarna bij: Waardegegevens het volgende getal in: 4294967295
  2. Klik op OK en sluit de Registry editor.
 5. Herstart de Webclient service, of indien u niet weet hoe u dat moet doen, dan kunt u de computer opnieuw opstarten.

U kunt nu bestanden up- en downloaden tot en met 4 GB.

Voor SharePoint is dit veel teveel, want de maximale bestandsgrootte in SharePoint is 250 MB, echter indien u bijvoorbeeld bestanden naar een online schijf (bijvoorbeeld Dropbox of SkyDrive) wilt zetten, dan kan dat handig zijn. Het is niet mogelijk om in het register aan te geven dat er nog grotere bestanden mogen worden geüpload of gedownload.