RSS is een (gratis) dienst waarmee je je kan abonneren op websites. RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws. Onderstaande walkthrough geeft je een voorbeeld hoe je een site kan toevoegen in Outlook zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste berichten van een site. Vaak kan je een koppeling naar een RSS site vinden door dit knopje:  of gewoon door een link: RSS feed In dit voorbeeld gaan we een abonnement nemen op de blogsite van Bevio .

StapOmschrijvingSchermvoorbeeld
 1.Ga naar de volgende site: http://blog.bevio.nl en scroll naar beneden tot je (aan de rechterkant) de link ziet: Berichten RSS
 2.Klik op de link: Berichten RSS Er wordt nu een pagina getoond waarbij je de mogelijkheid hebt om je te abonneren op deze feed
 3.Klik
met de rechtermuisknop op Abonneren op deze Feed en kies uit het contextmenu dat dan verschijnt de optie Snelkoppeling kopiëren
 4.Open nu Outlook en zorg dat je in de mappenlijst komt. Ga dan naar het mapje: RSS-abonnementen
 5.Klik met de rechtermuisknop op het mapje RSSabonnementen en kies uit het contextmenu dat verschijnt voor de optie: Nieuwe RSSfeed toevoegen. Je krijgt nu een scherm waarin je wordt gevraagd naar de locatie (= link) waar de RSSfeed zich bevindt.
 6.Plak nu de eerder (in stap 3) gekopieerde link in de witte balk. Helaas werkt de rechtermuisknop niet, dus je zult de toetsencombinatie moeten gebruiken. [CTRL] + [v] Klik vervolgens op: Toevoegen
 7.Klik op Ja in het scherm waar om een bevestiging wordt gevraagd.
 8.De feed is toegevoegd. Vanaf nu zult u automatisch op de hoogte worden gehouden indien er een nieuw bericht wordt geplaatst op de blog site van Bevio. Let op: de berichten worden dus niet gedownload in uw mailbox of op uw computer, er zijn slechts verwijzingen voor u aangemaakt. Dit is heel handig, want dan zal uw postvak ook niet vollopen. In het voorbeeld hiernaast kunt u zien dat ik mezelf op meerdere sites heb geabonneerd middels RSS.

Join the Forum discussion on this post