Hoewel ik eigenlijk niet zo graag externe addons gebruik van derden in mijn MS Office pakket wil ik de lezer van dit stuk toch attenderen op een wel heel handig stukje software van de firma Harmon.ie. Deze software verbetert de integratie tussen Outlook en SharePoint online nog beter!

Met deze addon is het mogelijk om heel eenvoudig emails (met attachment) uit je mailbox te slepen naar een SharePoint bibliotheek. Daarnaast zorgt deze tool er voor dat je de bibliotheken incluis metadata kan bekijken in Outlook. Je kan tevens sorteren op metadata en filteren op Tags! De addon komt in twee verschillende smaken: de gratis versie en de (betaalde) Enterprise versie.

Hoewel de betaalde versie net wat meer mogelijkheden geeft, is de gratis versie al een enorm handige tool!

Een vergelijking tussen de twee versies vind je hier. Daarnaast is er veel informatie beschikbaar over het gebruik van de add-on, zowel als in de vorm van documentatie als knowledgebase artikelen en als trainingsvideo’s. Daarnaast is er nog een gebruikersforum.

De addon werkt op zowel MS Office 2007, 2010 als 2013. Een download link hier. Wil je eerst eens zien wat het een en ander in praktijk inhoud? Klik dan hier.

 

Join the Forum discussion on this post