Later dit jaar komt Office 2016 uit voor Windows. In de nieuwe office suite zijn een hoop zaken toegevoegd en verbeterd. Bevio zet voor u een aantal zaken op een rijtje:

Real time samenwerken in Word:

Office 2013 was al goed met 365, SharePoint en OneDrive geïntegreerd, maar wat het zogenoemde ‘co-authoring’ (met meerdere personen tegelijk een document bewerken) betreft, kon er nog wat worden verbeterd.

Binnen Word 2016 is het mogelijk om real time tegelijk met anderen het document te bewerken. Dat wil zeggen dat het niet meer nodig is om het document steeds opnieuw te laden, maar dat je de wijzigingen van je collega’s direct ziet zodra zij deze maken. Als je voor de eerste keer met meerdere mensen tegelijk aan het document werkt, krijg je netjes een pop-up die vraagt of je gebruik wilt maken van deze functie.

Nieuwe grafiektypes voor Excel:

Er zijn enkele nieuwe grafieken die je in je Excel 2016 werkbladen kunt invoegen. Zo kun je je gegevens nog inzichtelijker maken. Voor meer informatie en concrete voorbeelden kun je hier en hier terecht.

Betere Cloud integratie in Outlook 2016:

Onze Office 365 klanten zitten al een tijdje te wachten op een goede integratie van Outlook en SharePoint. Met Outlook 2016 kun je nu bijlages toevoegen aan je e-mail afkomstig van OneDrive en SharePoint online. In de huidige preview van Office 2016 voegt Outlook standaard een koppeling voor delen toe, in plaats van het daadwerkelijke bestand. Je kunt dit wijzigen door op het pijltje te klikken wat zodra je met je cursor op het bijgevoegde bestand gaat staan verschijnt, en vervolgens op ‘als kopie bijvoegen’ te klikken.

Als je het document via een koppeling wilt delen kun je vanuit hetzelfde menu selecteren wat voor toegang de ontvanger heeft tot het gedeelde document. Je gaat dan met je cursor op ‘machtigingen wijzigen’ staan en selecteert vervolgens de juiste machtiging.

Gemakkelijker documenten delen:

In de meeste Office 2016 programma’s heb je rechtsboven een kleine knop ShareKnop2016 (of “share”, voor degenen met een Engelstalige installatie). Als je hierop klikt krijg je een soortgelijk venster als wanneer je in SharePoint of OneDrive een document zou delen. Je kunt zo gemakkelijk je document met anderen delen en zien met wie het document al gedeeld is.

De nieuwe ‘Tell me’ functie:

Office 2016 heeft in nagenoeg alle programma’s een zoekveld voor functies uit het lint. Door Microsoft wordt deze functie ook wel ‘Tell me’ genoemd. Je vindt dit veld naast het laatste tabblad van het lint, hier een voorbeeld: Tell Me Field.

Als je op de tekst achter het lampje klikt, kun je invoeren welke functie je zoekt of wat je wilt doen (bijv. ‘paginanummers invoeren’). Tell me zal met een lijst met suggesties komen, van waaruit je direct toegang hebt tot de betreffende handeling.

Nieuwsgierig naar de nieuwe versie?

Dit zijn slechts enkele van de nieuwe functies van het Office 2016 pakket. Een lijst met alle vernieuwingen vindt u hier.