Sway logo

Office 365 heeft een nieuwe (gratis) webapplicatie met de naam Sway.

Wat betreft functionaliteiten lijkt het enigszins op PowerPoint, maar het is in Sway aanzienlijk makkelijker om ‘online content’ in je presentaties te plakken. Microsoft lijkt hiermee een antwoord te willen geven op het concurrerende programma Prezi.

De weergave:

Waarin Sway zich onderscheidt van PowerPoint is dat de ‘presentatie’ niet zozeer wordt weergegeven als een diavoorstelling, maar als een soort website waar je doorheen kunt scrollen. Zo kun je er naast een presentatie bijv. ook nieuwsbrieven mee maken.

Verder houdt de vergelijking met PowerPoint ook wel op bij ‘de mogelijkheid om presentaties te maken’. De gebruikersinterface verschilt aanzienlijk van PowerPoint. Men voegt ‘kaarten’ in, dit zijn losse objecten (zoals tekstvelden, afbeeldingen en grafieken) die je onder een ‘kop’ kunt zetten. Dit vormt samen dan een ‘pagina’ van je ‘Sway’.

Online content embedden:

Het toevoegen van online content, bijv. afbeelding uit de zoekmachine of YouTube video’s, is zeer gemakkelijk in Sway. Je kunt simpelweg via invoegen in het Lint eerdergenoemde doorzoeken op relevante inhoud en het zo je ‘Sway’ inslepen.

Meer informatie:

Klik hier om naar de officiële aankondiging van Sway te gaan. Hier kun je naast de aankondiging ook een aantal video’s en voorbeelden vinden over hoe en waarvoor Sway wordt ingezet.