Personeelszaken en financiën zijn beiden essentiële onderdelen van een bedrijf. Om dit allemaal in goede banen te leiden, gebruiken de meeste organisaties speciaal daarvoor ingerichte software. Waar voorheen dit voornamelijk op locatie werd gedraaid, stapt men nu over naar de Cloud, blijkt uit onderzoek van organisatie ‘Computer Profile’.

Het onderzoek is gedaan d.m.v. interviews met ICT-functionarissen bij meer dan 5000 Nederlandse bedrijfsvestigingen met minimaal 50 medewerkers. Zoals te zien in onderstaande tabel is het aantal in de Cloud draaiende Finance software systemen de laatste jaren aanzienlijk toegenomen.

Diagram
Afbeelding: Computer Profile

Waar er 5 jaar terug nog maar een enkeling gebruik maakte van Cloudtechnologie, maakt nu bijna een derde hiervan gebruik om hun Finance applicatie te draaien. Ook de HR software wordt steeds vaker in de Cloud gehost. Momenteel maakt 43% van de onderzochte Nederlandse bedrijfsvestigingen hier gebruik van. Een duidelijke trend, die met de tijd waarschijnlijk steeds verder blijft doorzetten. Mocht u geïnteresseerd zijn in het volledige rapport van Computer Profile, dan vindt u dat hier.

Wat ons betreft is de groei in het marktaandeel van Cloud-software een positieve ontwikkeling. Vaak goedkoper en met dezelfde functies als de on premises software varianten, biedt Cloud-hosted software een uitstekend alternatief op de bestaande oplossingen.