De iPad van Apple kent iedereen maar inmiddels heeft ook Microsoft een tablet, namelijk de Surface.

Hybride

In essentie is de Surface tablet een ‘hybride’ laptop. Het is namelijk mogelijk om het apparaat samen met een zogenoemde ‘type cover’ (een tablet hoes met ingebouwd keyboard/touchpad) als laptop te gebruiken. Op de Surface staat een voor touch geoptimaliseerde versie van Windows 10.

De optimalisatie voor touch wordt door Microsoft steeds verder doorgezet, denk hierbij aan speciale Office versies die voor touch zijn geoptimaliseerd. De speciale touch pennen die optioneel kunnen worden bijgekocht bieden hierbij wat extra precisie, handig voor bijv. het maken van handgeschreven notities in een Word document.

Gewoon Windows 10

Omdat de Surface op Windows 10 draait, werken nagenoeg alle programma’s die je op de Windows 10 pc kunt gebruiken ook op de Surface. Mocht de applicatie die je wilt gebruiken zich niet goed lenen voor een touch besturing, dan klap je er de eerder genoemde ‘type cover’ over en voilà, je kunt werken alsof het een laptop betreft. Desgewenst kun je er zelfs een muis aan koppelen.

Een mooi alternatief

Op de bedrijfsvloer zou de Surface prima dienst kunnen doen als vervanger van iPads of Android tablets. Mocht u nog geen tablets in gebruik hebben dan is de Surface allicht het overwegen waard. Gezien de grote flexibiliteit van het apparaat naar ons inzien geen slechte keuze!