Geplaagd toestel

Zoals sommigen mogelijk al eens hebben vernomen, is de release van Samungs ‘Galaxy Note 7’ niet zonder slag of stoot verlopen. Sterker nog, na enkele gevallen van ontploffende en ontbrandende accu’s is Samsung zelfs overgegaan tot een wereldwijde terugroepactie.

Ondertussen is het nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak is van de problemen met deze ‘licht ontvlambare’ telefoons en zodoende is het toestel dan ook al enige tijd definitief van de markt. Er gaan momenteel zelfs geruchten over dat de ‘Galaxy Note 8’ is uitgesteld om eerst duidelijk te kunnen krijgen wat er met de ‘7’ mis was.

Financiële domper

Nu is gebleken dat de impact van dit euvel op de winst van Samsung niet gering is geweest. Waar men het 3e kwartaal van 2015 een 2,09 miljard winst wist te behalen is dat hetzelfde kwartaal dit jaar een 8,7 miljoen gebleken. 96 procent van het winstmarge is zo in rook (van ontbrande telefoons) opgegaan.

De verwachtingen zijn dat ook volgende jaar het bedrijf het moeilijk zal hebben. Het relaas met de Note 7 heeft namelijk een ferme deuk geslagen in het vertrouwen van de consument.