Afgelopen voorjaar berichten wij al over het feit dat Microsoft bezig was met een nieuwe Skype for Business cliënt voor de MAC, welke op dat moment in preview was. Dit betrof destijds een gesloten preview waarbij de beschikbare cliënt sterk beperkte functionaliteiten had.

Nu beschikbaar

Dan nu het goede nieuws voor allen die nog Lync gebruiken op hun MAC. Sinds eind oktober is de Skype for Business on MAC client algemeen beschikbaar. Deze kan gedownload vanaf het 365 portal of vanaf de volgende site: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=54108.

Het is overigens niet mogelijk om Lync en Skype for Business op de MAC naast elkaar te gebruiken. Microsoft raadt dan ook aan om een ‘schone deïnstallatie’ van Lync uit te voeren alvorens de nieuwe Skype for Business te installeren.

Verschil moet er blijkbaar blijven

Hoewel deze Skype for Business MAC aardig ‘feature complete’ is, beschikt hij nog niet over alle functionaliteiten die de Windows versie heeft.

Onze verwachting is dat men hier in de praktijk weinig van zal merken, omdat de meest gebruikte features aanwezig zijn.