De SAP-omgeving van Energieleverancier Eneco is in de zomer van 2018 gemigreerd naar Microsoft Azure. Het energiebedrijf heeft als doel om zo efficiënt mogelijk duurzame energieoplossingen te ontwikkelen, maar hun datalandschap en infrastructuur waren complex en verouderd. Hierdoor was het een logische stap om over te stappen naar een cloudplatform met meer flexibiliteit en innovatiemogelijkheden.

In slechts zeven weken tijd is er 17,5 terabyte aan data van 23 lokale servers overgezet naar de cloud-omgeving van Azure. Taken die in het verleden weken of maanden duurden, zoals het bouwen van een nieuwe server of het starten van een nieuwe service, waren na de migratie in een paar minuten voltooid. Eneco benoemt de flexibiliteit en schaalbaarheid als voordelen van Azure, waardoor zij nog beter op duurzame wijze energie kunnen creëren uit natuurlijke bronnen.