De komende decennia zullen organisaties er drastisch anders uit gaan zien, voorspellen organisaties als McKinsey en Accenture. Door de opkomst van de Metaverse zullen de lijnen tussen fysieke en digitale omgevingen vervagen. Voor bedrijven biedt dit kansen om meer klanten te bereiken en de werkproductiviteit te verbeteren.

De Metaverse is een omgeving waar de digitale en fysieke wereld samenkomen door middel van onder andere Augmented Reality-technologie. In de ‘Enterprise Metaverse’ worden alle aspecten van een organisatie virtueel gerepliceerd en verbonden, waardoor alle werkzaamheden digitaal plaats kunnen vinden. Dit maakt samenwerking in virtuele ruimtes, fysieke ruimtes en een combinatie van beide mogelijk. Deze technologie zal nieuwe bedrijfstakken creëren en interacties tussen klanten en bedrijven transformeren. Hoewel de Metaverse nog in de kinderschoenen staat, zijn de verwachtingen hoog als het gaat om de impact op onze economie. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden.