OneNote is een elektronisch kladblok, met veel handige en geavanceerde functies. Je kan in OneNote meerdere kladblokken maken, die dan weer uit meerdere pagina’s kunnen bestaan. Een van de voordelen van OneNote is dat je, net als dat je zou doen met je echte papieren notitieblok, je overal kan typen waar je maar wilt. Daarna kan je tekstblokken eenvoudig verslepen, of lijnen trekken.

Een ander voordeel is dat OneNote op vrijwel alle apparaten beschikbaar is door middel van de webapps in OneDrive. Bovendien kan OneNote naadloos gebruik maken van verschillende clouddiensten en de kladblokken daar in opslaan.

Een functie die echter wat onbekender is, is de rekenfunctie. Als je in je notitieblok de formule: 6*3= typt, en je geeft na het = teken een spatie, dan zal OneNote het antwoord voor je invullen (18). Handig om te weten is dat OneNote tevens rekening houdt met de rekenregels.

Het antwoord op 6+2*3= dan ook geen 24, maar 12 precies zoals je wilt.

Je kan ook antwoorden krijgen op stellingen als: 3*pi= (namelijk 9,424777960769379) of 18*wortel(9)=54

Rekenen in OneNote