mail-to-matter-image

De 365 Cloud diensten van Microsoft bieden voor ontwikkelaars de mogelijkheid om plug-ins en programma’s te schrijven die werken met deze services. Microsoft is enige tijd geleden een document management web app voor de interne juridische afdeling gaan ontwikkelen – het Matter Center – met als doel het werken met 365 voor deze afdeling te vergemakkelijken.

Waarom interessant?

Een ander doel van Microsoft was om met deze interne tool aan ontwikkelaars, partners en klanten te laten zien hoever de ondersteuning voor het programmeren van plug-ins voor 365 nu precies gaat.

De zeer positieve reacties van de partners op de presentatie van het Matter Center heeft Microsoft doen besluiten deze tool ook ter beschikking te stellen aan het grote publiek.

Wat is Matter Center?

Het Matter Center is kort gezegd een ‘grafische schil’ over de bestaande office 365 diensten die met een interface gericht op gebruikers binnen de Legal sector het beheren van zaken/dossiers en de bijbehorende documenten wil versimpelen. Deze tool wordt op moment van schrijven dan ook door de Legal afdeling van Microsoft gebruikt bij hun dagelijks werk.

Als we wat dieper ingaan op de vraag ‘wat is het Matter Center’ dan zijn er een aantal interessante details. Hier volgen er een paar:

Het Matter Center is volledig geïntegreerd in de meest gebruikte Office apps en de daaraan gekoppelde Cloud diensten. Denk hierbij aan Outlook, Word, Excel, SharePoint en OneDrive. Je hebt dan ook direct vanuit deze plaatsen toegang tot het “Matter Center”.

Het “Matter Center” manifesteert zich in de Office applicaties (Word, Excel, Outlook) als een in- en uitklapbaar venster met koppelingen naar de functies van het “Matter Center”. In SharePoint wordt voor het “Matter Center” een aparte verzameling sites gemaakt en OneDrive for Business krijgt een speciaal mapje met extra opties in het ‘context’ menu.

Een aantal van de functies van het “Matter Center” zijn:

  • Het direct vanuit Outlook opslaan van bijlagen in een zaak/dossier (op de achtergrond gewoon een SharePoint document bibliotheek).
  • Het gemakkelijk doorzoeken, filteren en ‘vastpinnen’ van zaken/dossiers
  • Het gemakkelijk aanmaken van sites en bibliotheken voor klanten en hun zaken middels een zogenoemde Wizard. In deze Wizard is tevens een stap opgenomen om te bepalen wie toegang moet krijgen tot de documenten van deze zaak.

Beschikbaarheid:

Momenteel is de preview van deze tool beschikbaar voor enkele Microsoft partners. Wanneer deze tool beschikbaar komt voor het grote publiek is nog niet bekend.

Voor Bevio is het belangrijk om deze tool en de ontwikkelingen ervan te volgen gelet op onze prominente positie als 365 specialist binnen de Legal sector ofwel de advocatuur in Nederland.

Meer informatie:

Voor meer informatie over het Matter Center kun u terecht op de volgende plek :

Of u kunt natuurlijk contact met ons opnemen via het formulier op onze contactpagina.