Graag brengen wij u op de hoogte van enkele vernieuwingen in het Office 365 onderdeel SharePoint

De mobiele SharePoint app

In juni dit jaar werd voor iOS (iPhone/iPad) de ‘SharePoint app’ uitgebracht. Deze app is bedoeld om gemakkelijk op je telefoon bij je gegevens op SharePoint Teamsites te kunnen. Sinds kort kan de app ook worden gebruikt op zowel Android als Windows Phone 10 systemen. Voor meer informatie over installatie en gebruik kun je respectievelijk hier (voor Android) en hier (voor Win Phone 10) terecht. Let op: er is een Microsoft account nodig.

Nieuwe Feature ‘SharePoint News’

Microsoft heeft tegelijk met de SharePoint apps voor Android en Windows Phone de ‘SharePoint News’ feature aangekondigd. Zij die al gebruik maken van de huidige ‘newsfeed’ functionaliteit zullen bekend zijn met het concept: het betreft een feature om updates te plaatsen op bijv. de homepage van je SharePoint intranet.
Waar de nieuwe feature zich onderscheidt van de bekende ‘newsfeed’ is dat men gemakkelijk zaken als afbeeldingen, video’s en/of SharePoint documenten kan invoegen. Daarnaast komt dankzij de nieuwe look van SharePoint en geplande integratie met de SharePoint app deze News feature op alle apparaten even goed uit de verf.

Andere updates

Er zijn ook nog wat kleinere updates uitgebracht die de lay-out van SharePoint verder verbeteren. Denk hierbij aan nieuwe contact-kaarten als je op iemands naam gaat staan in SharePoint of OneDrive.

Al met al goed om te zien dat Microsoft SharePoint alle aandacht geeft die het verdient.