Microsoft is continu bezig met het ontwikkelen van haar software en services. Hier een aantal interessante nieuwigheden met betrekking tot Office 2016 (Outlook, Word, PowerPoint, Excel etc.).

Verbeteringen in Excel

Veel 365 gebruikers zullen reeds bekend zijn met het begrip co-creatie: het gelijktijdig werken in een Office bestand opgeslagen in OneDrive for Business of SharePoint Online.

Waar het al mogelijk was om in Word gebruik te maken van co-creatie, waren de mogelijkheden in Excel voor Windows beperkt. Wat dat betreft goed nieuws: Het tegelijk werken aan spreadsheets in Excel is momenteel in preview voor Windows en staat gepland voor de MAC.

Uitgebreide AutoSave Functie

Tevens bijzonder interessant is het feit dat men de AutoSave functie van de Office Online apps aan het overzetten is naar de Office 2016 applicaties voor bestanden opgeslagen in OneDrive voor Bedrijven en SharePoint online.

De Office 2016 applicaties hebben reeds een ‘Auto-Recover’ functie, waarmee in geval van bijv. een crash de bestanden gedeeltelijk terug kunnen worden gehaald. De AutoSave functie zal zich van de bestaande functionaliteit onderscheiden door een grotere regelmaat in het automatisch opslaan en het direct opslaan naar de 365 Cloud.